Dinsdag 16 januari 2018

DWDD komt met De Wereld Leert Door

DWDD University opent binnenkort elke werkdag de collegedeuren voor de leergierige kijker. Onder de naam De Wereld Leert Door wordt dagelijks in 12 minuten een wetenschapper geïnterviewd over zijn of haar onderzoek. Een kijkje achter de muren van universiteiten en hogescholen, van de alfa-uithoeken tot de verre velden van de bèta.

In De Wereld Leert Door zijn jonge en oude beoefenaars uit alle wetenschappen te gast, die komen vertellen wat hun nieuwsgierigheid is en wat hun inspanningen opleveren. Van professoren tot promovendi, van prijswinnende wetenschappers tot excellente jonge onderzoekers.

DWDD University werd in mei 2012 geopend met een succesvol college van Robbert Dijkgraaf over de Oerknal, gevolgd door een college over Het Allerkleinste. Naast de dagelijkse 12 minuten van De Wereld Leert Door heeft DWDD de ambitie om grotere University-specials te blijven maken, zoals een drieluik van Alexander Klopping over Silicon Valley in april 2013.

De Wereld Leert Door wordt geproduceerd door de makers van DWDD en opgenomen in het (aangepaste) decor en met het publiek van DWDD. Presentator is Matthijs van Nieuwkerk, hoofdredacteur Dieuwke Wynia. ‘DWLD‘ is vanaf 14 januari, van maandag tot en met vrijdag te zien, om 22.30 uur op Nederland 3. 

Bron: VARA

Bericht delen