Article header image

Dutch Picture Industry maakt VR-film op Mt Everest

De Amsterdamse producent Dutch Picture Industry gaat de eerste 360 graden virtual reality film op Mount Everest maken. De Ierse avonturier Noel Hanna leidt de kijker virtueel naar de top van de hoogste berg. Hanna heeft al zeven keer op de top gestaan. De film moet in het najaar van 2016 beschikbaar zijn.

In april reist er een productieteam af naar Nepal om voorbereidingen te treffen. De expeditie wordt met zes camera’s gefilmd. Die filmen ieder tegelijkertijd een andere hoek, zodat de kijker straks 360 graden rond kan kijken en ervaren hoe het is om deel te nemen aan een hooggebergte expeditie. De film simuleert de echte omgeving door het opzetten van een VR-bril.

Dutch Picture Industry heeft ruime ervaring met produceren op grote hoogte. Dit is de vierde film die zij produceren op Mount Everest. Producent Milan Collin: “Het geeft een geweldig gevoel om in de extreme elementen die je daar tegen komt, zoals storm, hoogteziekte, sneeuw, vrieskou, gebrek aan eetlust, de focus te houden en tot een mooi resultaat te komen. Dit maakt het voor mij het meest ultieme filmmoment.”

De totale kosten van de productie bedragen € 215.000. De makers hebben daarvan al € 155.000 vergaard. Vorige week begon een Kickstarter campagne om de rest van het budget bij elkaar te krijgen. Als de makers via deze weg € 60.000 weten te verzamelen, kan de productie door gaan. Check hier de campagne.

Bron: Dutch Picture Industry/Broadcast Magazine

Bericht delen