Dinsdag 16 januari 2018

Dutch Directors Guild krijgt nieuwe secretaris

Het Dutch Directors Guild krijgt een nieuwe algemeen secretaris. De huidige, Monique Ruinen, vertrekt per 1 januari 2013. Zij wordt Consulent Speelfilm bij het Nederlands Filmfonds. Vanaf 3 december werkt de nieuwe algemeen secretaris Casper Verbrugge zich in, om vanaf 1 januari op volle kracht voor de belangen van de DDG leden op te kunnen komen.

Casper Verbrugge, zelf regisseur, was vanaf het begin bij DDG betrokken als bestuurder. Zo was hij de initiatiefnemer van het sociaal-economisch onderzoek naar de beroepspraktijk van regisseurs in Nederland, dat DDG in 2003 heeft laten uitvoeren en de oprichter van DDG Gazet. Daarnaast was hij afgevaardigde van DDG in de Federatie Filmbelangen. Als regisseur maakte hij naast programma’s voor Diogenes ook diverse afleveringen van Grijpstra en De Gier en Russen, alsmede de speelfilms De Kkkomediant, Mevrouw Ten Kate en het beest in de mens en Somberman’s Actie.

De laatste jaren heeft Verbrugge voor de Anne Frank Stichting een audiovisuele tentoonstelling gemaakt, die jaarlijks door miljoenen mensen wordt bezocht en voor het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft hij in de afgelopen maanden nog de laatste hand gelegd aan een serie ooggetuigen verslagen uit de oorlogsjaren. Het DDG bestuur denkt in hem een zeer gedreven en goede opvolger gevonden te hebben.

Bron: DDG

Bericht delen