Duitse serie Bad Banks nagesynchroniseerd op NPO 1
donderdag 19 juli 2018

Duitse serie Bad Banks nagesynchroniseerd op NPO 1

Buitenlandse series zijn bij onze oosterburen vaak in het Duits nagesynchroniseerd te zien. NPO draait nu de rollen om: de Duitse serie Bad Banks, met ‘onze’ Barry Atsma in de hoofdrol, wordt door Atsma zelf in het Nederlands ingesproken en uitgezonden op NPO 1.

Barry Atsma: “Inspreken, wat een vak apart is, is niet nieuw voor mij. Maar het inspreken van mijn eigen rol wel! De spanning van de allereerste scène van Bad Banks kwam direct terug. In de studio heb ik elke scène, elke zin opnieuw gespeeld en beleefd, maar dan in mijn eigen moedertaal.”

Frans Klein, directeur video bij NPO, heeft veel vertrouwen in het project: “We zijn benieuwd hoe de kijkers reageren op dit experiment. We hebben er veel vertrouwen in. Daarom geven we de nagesynchroniseerde versie een prominente plek op NPO 1.”

De NPO hoopt hiermee een groter publiek te bereiken: “Om deze reden worden kinderseries vaak nagesynchroniseerd in het Nederlands. Bij buitenlandse programmering voor volwassenen wordt echter standaard voor ondertiteling gekozen. Als het experiment aanslaat, kiezen wij in de toekomst vaker voor deze aanpak”, aldus Klein.

“Het mooie aan dit experiment is dat de keuze volledig bij de kijker ligt: wat wil jij? Iedereen kan zelf kiezen welke versie men wil volgen; de Nederlands ingesproken versie op NPO 1, het origineel op het digitale kanaal NPO 1 extra of beide varianten op de on-demand-dienst NPO Start.”

Vanaf dinsdag 24 juli is de Duitse serie Bad Banks te zien bij de AVROTROS op NPO 1. In Bad Banks speelt Barry Atsma een beruchte bankier die bekend staat om zijn hoge winsten en zijn risicovolle beleid. De serie speelt zich af aan het begin van de Duitse bankencrisis. Gabriel Fenger, het personage van Barry, wordt aangenomen bij Investment Banking om de bank uit de problemen te helpen, maar dit verloopt niet heel soepel.

Barry Atsma is met zijn rol genomineerd voor de Deutsche Schauspielpreis, een grote Duitse acteerprijs. Komende televisie seizoenen is de acteur veelvuldig bij de NPO te zien in films en series als het tweede seizoen van Klem (BNNVARA), de Britse BBC-serie The Split en de populaire bioscoopfilm Bankier van het Verzet.

Bron: NPO/BM

Bericht delen