Dinsdag 16 januari 2018

Drie VPRO-producties op Filmfestival Berlijn

Er gaan drie VPRO-producties in première op het 65ste Internationale filmfestival van Berlijn. Het gaat om twee documentaires: Fucking Perfect, over Sergio Herman en The Yes Men Are Revolting. Ook de dramaproductie Eisenstein in Guanajuato van Peter Greenaway, is geselecteerd voor de hoofdcompetitie. Het is voor het eerst in tien jaar dat er weer een Nederlandse titel is opgenomen in de hoofdcompetitie van de Berlinale.

Fucking Perfect is een intiem portret. Al 25 jaar streeft driesterren Michelin kok Sergio Herman dag in dag uit naar perfectie. Op het hoogtepunt van zijn carrière besluit hij om zijn dromen te gaan verwezenlijken en zijn beroemde driesterrenrestaurant Oud Sluis te sluiten. De regie was in handen van Willemiek Kluijfhout.

The Yes Men Are Revolting volgt de beruchte activisten van The Yes Men, Andy Bichlbaum en Mike Bonanno. Terwijl het milieu op instorten staat, ondernemen zij een missie om de planeet te redden, met de ene verassende stunt na de andere. Regie: Laura Nix en The Yes Men.

De nieuwe film van Peter Greenaway beleeft zijn wereldpremière in de officiële Competitie en dingt mee naar een Gouden Beer. De speelfilm verkent de geest van een creatief genie die gedurende tien dagen vol passie in Mexico zijn begeertes en angst voor de liefde, seks en dood onder ogen ziet. Een periode die een grote stempel heeft gedrukt op de carrière van een van de grootste meesters van de cinema.

Bron: VPRO/Broadcast Magazine

Bericht delen