Drie BNNVARA-talenten presenteren Na het Nieuws
woensdag 18 september 2019

Drie BNNVARA-talenten presenteren Na het Nieuws

Vanaf 23 september is de dagelijkse live BNNVARA-talkshow Na het Nieuws terug op NPO 1 Extra met drie nieuwe presentatoren. Dzifa Kusenuh, Sophie Frankenmolen en Samya Hafsaoui nemen het stokje over van Renze Klamer. Iedere werkdag geven zij in Na het Nieuws verdieping en duiding bij onderwerpen uit het nieuws en de actualiteit. De presentatoren laten hierbij een nieuwe, frisse, jonge generatie talkshowgasten aan het woord.

Dzifa Kusenuh is presentatrice en actrice. Bij BNNVARA presenteert ze Drugslab en Club Hub. Als actrice was ze onder meer te zien in De Slet van 6 VWO. Kusenuh: “Ik hoop dat we komend seizoen in Na het Nieuws nóg meer andere stemmen en kleuren van de maatschappij in de spotlights kunnen zetten. Ik ben supertrots dat ik daar met twee powervrouwen als Samya en Sophie aan mag bijdragen.”

Sophie Frankenmolen is programmamaker en presentator van onder meer Rambam en de wetenschapsprogramma’s van de Universiteit van Nederland. Ook is ze te zien als tafeldame bij De Wereld Draait Door. Frankenmolen: “Na Het Nieuws geeft ons de mogelijkheid om een talkshowtafel te vullen met een nieuwe, diverse generatie kundige gasten. Ik heb er belachelijk veel zin in en kijk er naar uit het talkshowavontuur aan te gaan met deze ambitie én met dit team.”

Samya Hafsaoui presenteerde in De Wereld Draait Door de online rubriek Taxi Terug. Zij is verder bekend van All Together Now en schrijft voor Vogue. Hafsaoui: “Met Na Het Nieuws voelt het alsof we een kweekvijver hebben gekregen om jonge gasten zo mooi, scherp en actueel mogelijk te kunnen laten zien. Ik heb nog heel veel te leren en foutjes maken gaat zeker gebeuren, maar dat mag, en dat is mooi aan dit programma.”

Na het Nieuws is vanaf 23 september elke werkdag te zien om 20.30 uur bij BNNVARA op themakanaal NPO 1 Extra (online, KPN kanaal 76 en Ziggo kanaal 128). De volgende dag wordt Na Het Nieuws herhaald na het NOS Journaal van 13.00 uur op NPO 1.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen