Dinsdag 16 januari 2018

Dramaserie Project Orpheus op NPO 3

De nieuwe dramaserie Project Orpheus van AVROTROS en producent NL Film vertelt het verhaal van vijf briljante medische studenten. Zij krijgen de kans om deel te nemen aan een opleidingsprogramma bij een gerenommeerd arts. In het ziekenhuis ontdekken de studenten dat er  levensgevaarlijke experimenten worden uitgevoerd.

Proefpersonen worden hierbij klinisch dood gemaakt en naar het hiernamaals gebracht.

Eenmaal terug in het land der levenden blijken de proefpersonen een speciale gave te hebben ontwikkeld. Het leven van de studenten komt niet alleen in gevaar als zij steeds meer te weten komen over Project Orpheus, maar ook als zij besluiten het experiment zelf te ondergaan.

Producent NL Film was ook verantwoordelijk voor de programma’s Penoza en Bureau Raampoort. De serie Project Orpheus is vanaf zondag 13 maart om 20.30 uur te zien op NPO 3.

Sinds september 2015 werkt een groep studenten in het MediaLAB bovendien aan de productie van een 360-graden VR film bij de nieuwe dramaserie van AVROTROS. De opdracht voor de studenten van het MediaLAB is om een ‘flatline’ experiment te creëren in een VR experience. Het onderzoek tijdens het productieproces richt zich op het sturen van de kijkrichting van de gebruiker, die in een 360-graden VR film immers de vrijheid heeft om alle kanten op te kijken.

In maart  zal de VR experience officieel worden gepresenteerd in VondelCS. Rond het eindproject wordt een gebruikersonderzoek uitgevoerd naar de beleving van interactie in 360-graden VR producties. Dit project is een samenwerking tussen het Interaction & Games Lab, het MediaLAB, WeMakeVR, AVROTROS en VondelCS.

Bron: Broadcast Magazine/AVROTROS

Bericht delen