Dramaserie Dertigers krijgt tweede seizoen
dinsdag 8 september 2020

Dramaserie Dertigers krijgt tweede seizoen

De dramaserie Dertigers van BNNVARA krijgt een vervolg. Dat heeft Frans Klein, directeur video bij de NPO, bevestigd aan het AD. Mede door de coronacrisis duurde het even voor groen licht kon worden gegeven voor een tweede seizoen.

Dertigers is een dagelijkse dramaserie over een vriendengroep van acht dertigers, die niet langer in hetzelfde huis wonen, maar elkaar nog steeds weten te vinden om te praten over liefde, seks, carrière, kinderwens en hun toekomstdromen. Het eerste seizoen was van 18 mei tot 25 juni te zien bij BNNVARA op NPO 3.

Dertigers is een Nederlandse bewerking van de gelijknamige Vlaamse serie, die een groot succes was in België. De serie is een coproductie van Hollands Licht en BNNVARA. De regie is in handen van Elzelien Peters, Barbara Bredero en Allard Westenbrink.

De kijkcijfers van het eerste seizoen waren niet opmerkelijk. Gemiddeld waren er 250.000 kijkers voor de uitzendingen op NPO 3. Op NPO Start was de serie echter uiterst succesvol met 5,3 miljoen views. Mezen Dannawi van NPO Start spreekt van een hype. “Dit soort aantallen, het gebeurt wel vaker. Maar bijzonder is vooral de korte tijd waarin dit gebeurde. Het aantal van 5,3 miljoen werd binnen zes weken bereikt. Dat betekent dat de serie massaal is gebingewatcht en dat is opmerkelijk.”

De grootste video on demand-hit van de NPO is overigens De Luizenmoeder met 15 miljoen views.

Bron: AD/BM

Bericht delen