Dramaserie Anne+ in première op Nederlands Film Festival
woensdag 27 juni 2018

Dramaserie Anne+ in première op Nederlands Film Festival

De zesdelige dramaserie Anne+ wordt voor het eerst vertoond tijdens de komende editie van het Nederlands Film Festival.

De serie gaat op 30 september in de Stadsschouwburg Utrecht in première. In het najaar volgt uitzending van de serie bij BNNVARA op NPO 3 en ook zal Anne+ online beschikbaar zijn.

In Anne+ denkt de hoofdpersoon terug aan haar liefdes van de afgelopen vier jaar als studente in Amsterdam. In iedere aflevering van elf minuten staat een relatie centraal. Tijdens het filmfestival zijn de zes delen achter elkaar te zien. De hoofdrol wordt gespeeld door Hanna van Vliet, die eerder te zien was in musicals als Fiddler on the Roof en De Tweeling en de film Oh Baby.

De makers, scenarist Maud Wiemeijer en regisseur Valerie Bisscheroux, ontwikkelden het idee voor de serie vanwege de gebrekkige representatie van lesbische meisjes in de media.

Wiemeijer: “Er is een tekort aan lesbische rolmodellen in de media en dat vinden wij een groot gemis. Ook is het belangrijk dat de serie Annes seksualiteit niet problematiseert. Homoseksualiteit is bij Anne+ de achtergrond van een universeel coming of age-verhaal.”

De serie wist al in ontwikkeling wereldwijd veel interesse op te wekken en de pilotaflevering is tot stand gekomen met behulp van crowdfunding op CineCrowd. Producent Millstreet Film ontwikkelde de serie in eigen beheer en gooide er eerder dit jaar hoge ogen mee op het festival Series Mania in Lille. Het gaat voorlopig om zes afleveringen van twaalf minuten. De exacte uitzenddata zijn nog niet bekend.

Bron: NFF/BM

Bericht delen