dinsdag 16 januari 2018

Drama-activiteiten Endemol Shine gegroeid

Endemol Shine Nederland heeft zijn activiteiten in het genre drama sterk zien groeien, met onder meer drie nieuwe dramaseries en een telefilm. Omdat er ook op andere gebieden goede resultaten werden geboekt, verwacht het bedrijf de winstdoelstellingen voor 2015 ruim te overtreffen.

Naast de lopende dramatitels Goede Tijden Slechte Tijden en Moordvrouw lanceerde Endemol Shine Nederland dit jaar de nieuwe series Vechtershart, Meiden van de Herengracht, Sams Kerst en de telefilm Groenland. Verder zijn er voor volgend jaar door RTL/Videoland en de NPO al drie nieuwe series besteld en produceert het bedrijf in samenwerking met Leon de Winter het omvangrijke digitale project Brussel, dat eind 2016 wordt aangeboden door KPN. Daarnaast krijgen Vechtershart en Moordvrouw in 2016 een vervolg.

De aanzienlijke uitbreiding in drama sluit aan op de positieve ontwikkeling die het Amsterdamse mediabedrijf over de gehele linie heeft doorgemaakt. Verschillende labels van de producent introduceerden nieuwe programma’s, waaronder de succesvolle formats Diagnose Gezocht, Graf Zonder naam en Staatsloterij: Puur Geluk.

Tegelijkertijd prolongeerde Endemol Shine Nederland een groot aantal gevestigde titels, zoals All You Need Is Love, Miljoenenjacht, Eén tegen 100, Ik Vertrek, 5 Jaar Later en Jinek, alsmede de werkzaamheden voor de kanalen van FOX Sports en de online video-activiteiten van Endemol Beyond. Ook versterkte de onderneming zich in 2015 met het productiebedrijf Simpel Media (bekend van Het Mooiste Meisje van de Klas, Ontvoerd en Lauren!) en werd samen met Freek Vonk het nieuwe productiebedrijf Second Nature opgericht.

Laurens Drillich, CEO van Endemol Shine Nederland, kijkt terug op een mooi jaar: “Ondanks de uitdagende marktomstandigheden hebben we in 2015 een zeer groot volume gerealiseerd, wat ook wordt uitgedrukt in het financiële eindresultaat. Onze organisatie staat er goed voor en is klaar voor de toekomst.”

Bron: Endemol Shine Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen