woensdag 17 januari 2018

Door het hart van China behaalt 1,4 miljoen kijkers

Ruben Terlou is begonnen aan aan een nieuwe reis in het programma Door het hart van China. Zijn startpunt was het grensgebied Binnen-Mongolië, waar klimaatveranderingen grote gevolgen hebben voor zowel veeboeren als mijnwerkers.

Door het hart van China, uitgezonden op NPO 2, behaalde zondag 1.447.000 kijkers en staat daarmee op de tweede plaats in de Top 25 van Stichting KijkOnderzoek, na het NOS Journaal dat 2.303.000 kijkers scoorde.

De serie van de VPRO laat goed zien dat China zich op een kantelpunt in de geschiedenis bevindt; de veranderingen in dit immense land voltrekken zich in razend tempo.

Enerzijds zullen sommige van de scènes, die zich nu nog voor de lens van cameraman Joost van Herwijnen voltrekken, over een paar jaar niet meer te filmen zijn. Anderzijds wordt duidelijk dat wat er op dit moment in China gebeurt, over tien jaar de hele wereld staat te wachten.

Ook online neemt Terlou de kijker mee, en wel met bijzondere verhalen die zich volledig bínnen zijn foto’s afspelen. Op de interactieve site kan men zelf gedetailleerde fotografische tableaus van mensen en landschappen verkennen, die stap voor stap hun verhalen prijsgeven. Met audio begeleidt Terlou de bezoeker.

Terlou maakte eerde de zesdelige reisserie Langs de oevers van de Yangtze. Die was twee jaar geleden dé grote verrassing van NPO 2 met elke week meer dan een miljoen kijkers. Door het hart van China lijkt dit succes te overtreffen.

Bron: BM

Bericht delen