Dinsdag 16 januari 2018

Donald Duck in TrosKompas

Donald Duck wordt de nieuwe strip in TrosKompas. Het omroepblad van de Grootste Familie van Nederland en de Grootste Familie van Duckstad hebben elkaar gevonden en de avonturen van Donald zijn voortaan wekelijks in de gids te volgen. Sanoma Media, die de strip in licentie namens Disney uitgeeft, en TrosKompas hebben hiertoe overeenstemming bereikt.

In de wekelijkse strip zullen regelmatig televisieshows en -persoonlijkheden, de BD’ers (Bekende Duckstadters), een rol spelen. Bijvoorbeeld Gans Bauer, Giechel Ravioli en Ali Bee.

“We wilden als TrosKompas graag een strip die meer aansluiting vindt bij wat wij in hart en nieren zijn, een omroepgids. Door de unieke samenwerking met Donald Duck Weekblad krijgen we nu die kans. Speciaal voor ons worden plots ontwikkeld met televisieshows en presentatoren in de hoofdrol. Ik verheug me nu al ongelooflijk op het lezen van de ‘verduckte’ namen van iedereen die iets op televisie doet,” aldus hoofdredacteur Edger Hamer van TrosKompas.

Donald Duck Weekblad verscheen voor het eerst in oktober 1952 en is al 60 jaar een begrip bij jong en oud, en werd daar vorige week nog voor onderscheiden met de oeuvreprijs, de Mercur d’Or. De eerste Donald Duck-strip in TrosKompas staat in de gids die vanaf 4 december in de winkels ligt.

Bron: TROS

Bericht delen