Article header image

Documentaire over jubilerend Spijkers met Koppen

De VARA zendt vrijdag een televisiedocumentaire uit over het jubilerende Radio 2-programma Spijkers met Koppen. Documentairemaakster Hetty Nietsch dook ter ere van het 25-jarige bestaan in de archieven van het programma.

Met een keur aan presentatoren, makers, muzikanten en cabaretiers, blikt ze terug op een kwart eeuw Spijkers met Koppen.

Spijkers met Koppen volgde VARA’s legendarische politieke radioprogramma In de Rooie Haan op. Het nieuwe programma moest minder ‘links’ worden en een groter publiek aanspreken. Spijkers met Koppen werd een instituut op de radio. Het haakte vanaf het begin in op de actualiteit door een combinatie van luchtige en serieuze interviews, cabaret en muziek.

Spijkers met Koppen werd een kweekvijver voor nieuw talent. Veel van de nu bekende cabaretiers zijn daar ooit begonnen, onder leiding van Jack Spijkerman. Veel muzikanten deden er hun eerste podiumervaringen op. Ook nu nog komen, onder leiding van het duo Felix Meurders en Dolf Jansen, de meest uiteenlopende mensen aan tafel, over groot en klein nieuws.

In de documentaire komen onder meer aan het woord: Felix Meurders, Dolf Jansen, Jack Spijkerman, Karin Bloemen, Paul Groot, Owen Schumacher, Viggo Waas, Peter Heerschop, Erik van Muiswinkel, Jeroen van Merwijk, Ilse de Lange en Frederique Spigt.

Spijkers met Koppen wordt iedere zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur uitgezonden op Radio 2 vanuit het Utrechtse café The Florin.

Bron: VARA/Broadcast Magazine

Bericht delen