Dinsdag 16 januari 2018

Diversity Show over diversiteit en media

De NTR, NPO en Mira Media presenteren op vrijdag 10 februari de Diversity Show Update bij de NTR op het Media Park. Met de Diversity Show besteden de organisaties jaarlijks extra aandacht aan etnisch culturele diversiteit bij de publieke omroep, met een programma van debatten, masterclasses en presentaties.

Dit jaar is er onder meer een Masterclass met Francisco van Jole, hoofdredacteur van de nieuws- en opiniewebsite Joop.nl. Onderwerp: de interculturele impact van sociale media op de traditionele nieuwsprogramma’s en de nieuwe kansen en uitdagingen daarbij voor (allochtone) mediaprofessionals.

Tevens is er een screening en Q&A rond het programma Liefdeswinter, de winnaar van de Prix Europa Iris 2011. Voor maakster Gülsah Dogan zijn haar oom Cemal en tante Emine het toonbeeld van de ideale liefde. Ondanks zijn hoge leeftijd gaat Cemal dagelijks langs bij zijn vrouw, die in een verzorgingstehuis verblijft, en ondanks haar vergevorderde Alzheimer glimt ze als hij in de buurt is. Dogan vraagt zich in haar documentaire af hoe zo’n liefde tot stand komt, en vooral hoe hij zolang stand weet te houden. Een rondgang langs haar familieleden levert een veelheid aan antwoorden op deze vragen op, elk gekleurd door het liefdesverleden van de spreker.

Deelname aan de Diversity Show is gratis maar aanmelden is vereist via info@thediversityshow.nl

Bron: Mira Media

Bericht delen