Woensdag 17 januari 2018

Diva MayDay wint OUTtv Media Award 2016

De Amsterdamse Diva MayDay is door de kijkers en fans van tv-zender OUTtv uitgeroepen tot mediapersoonlijkheid van het jaar. OUTtv hield een online poll. De award wordt jaarlijks uitgereikt iemand die op een niet-conventionele en positieve manier homoseksualiteit onder de aandacht heeft gebracht in de media.

Diva MayDay heeft in augustus publiekelijk haar ongenoegen geuit over de montage die de AVROTROS had uitgezonden van het Human Rights Concert van de EuroPride. De boodschap over vrijheid en gelijke rechten zou volgens haar in de montage verloren zijn gegaan. Haar oproep kreeg veel bijval uit de gemeenschap. Door haar lef en inzet besloot de omroep om het concert nogmaals en dan integraal uit te zenden.

Diva MayDay: “Wat een eer! Dit had ik echt niet verwacht. Ik dacht eigenlijk dat Ellie Lust zou winnen, want ik ben zelf ook erg fan van haar. Wat tof!” De prijs bestaat uit de zogenaamde roze Verdraagzaamheidspoes van de Belgische kunstenaar Hannes D’Haese. Het kunstwerk met de tekst It’s okayto be gay is een concept van Patrick Declerck en geïnitieerd als protest tegen de anti-homowetgeving in Rusland. De prijs kwam in het nieuws toen vorig jaar een exemplaar naar president Poetin werd gestuurd. Ter herinnering aan dit protest draagt OUTtv de award hieraan op. Het kunstwerk is geschonken door WM Gallery uit Antwerpen.

Vorig jaar won Boris Dittrich de OUTtv Media Award voor zijn inzet voor gelijke rechten voor de LHBT-gemeenschap en de invoering van het homohuwelijk in 2000. In 2014 nam SBS-presentatrice Mirella van Markus de award in ontvangst voor haar documentaire Wij Willen Ook een Kind over een lesbisch koppel. De uitreiking wordt aanstaande dinsdag – op Coming Out Dag – uitgezonden op OUTtv.

Bron: OUTtv/Broadcast Magazine

Bericht delen