Dit zijn de genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring 2021
vrijdag 24 september 2021

Dit zijn de genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring 2021

Drie programma’s maken kans op de belangrijkste televisieprijs van het jaar. Een prijs die helemaal door het publiek wordt bepaald. Dit zijn de programma’s die kans maken op de Gouden Televizier-Ring 2021.

De Kinderen van Ruinerwold (BNNVARA)
Half Nederland zat dit voorjaar aan de tv gekluisterd voor deze indrukwekkende documentaireserie van Jessica Villerius. Vier van de kinderen van Ruinerwold deden voor het eerst hun verhaal en dat leverde zeldzaam ontluisterende televisie op. Maar de documentaire was voor alles een ode aan de veerkracht van de mens.

Een Huis Vol (KRO-NCRV)
De docusoap Een Huis Vol heeft een zeer trouwe achterban, toch duurde het elf seizoenen voor de serie werd genomineerd. Een prestatie op zich. Waarom Een Huis Vol zo tot de verbeelding spreekt? Een Nederlands gezin telt gemiddeld 1,6 kinderen, bij Een Huis Vol zijn het er gemiddeld 9. En dan kijk je je ogen uit.

Mocro Maffia (Videoland)
Potlood, Paus en Tatta zijn de hoofdpersonen in deze genadeloze misdaadserie over de Nederlandse onderwereld die al drie seizoenen kijkers op het puntje van hun stoel houdt. Extra bijzonder aan deze nominatie is dat Mocro Maffia niet op televisie te zien was. Je moet er een abonnement op Videoland voor hebben.

Uitreiking
De Gouden Televizier-Ring en de Televizier-Sterren worden op 14 oktober uitgereikt op het Gouden Televizier-Ring Gala. De uitzending is live te volgen op NPO 1.

Op Instagram zijn drie video’s te zien met de reacties van de genomineerden.

Bron: Televizier/BM

Bericht delen