Discovery vestigt Europees hoofdkantoor in Nederland
vrijdag 11 januari 2019

Discovery vestigt Europees hoofdkantoor in Nederland

Discovery, wereldwijd marktleider in real life entertainment, richt een Europees operationeel hoofdkantoor op voor haar betaaltelevisiezenders in Nederland. Het bedrijf vraagt EU-licenties aan voor zijn Pay TV-portfolio in heel Europa in Nederland.

Discovery is al sinds 1989 in Nederland gevestigd, toen het bedrijf zijn eerste tv-zender Discovery Channel lanceerde. Het merkenportfolio van Discovery in Nederland bestaat uit acht zenders, waaronder Discovery, TLC, ID en Eurosport. Deze verandering betekent dat een aantal nieuwe rollen in Amsterdam wordt gecreëerd en een aantal vanuit Londen verhuist naar Amsterdam.

JB Perrette, President & CEO Discovery International (foto): “De Nederlandse regering en toezichthouders zijn een geweldige partner geweest tijdens onze besprekingen met betrekking tot ons Europese Pay TV-portfolio. Ze hebben laten zien dat ze enorm toegewijd zijn en begrijpen goed wat onze zakelijke behoeften zijn. Daarnaast hebben ze de juiste stabiliteit en voorwaarden gecreëerd zodat wij een dynamische content- en creatieve hub kunnen oprichten die voorziet in de behoeften en wensen van Europa. Ik wil hen bedanken voor de prettige samenwerking gedurende dit hele proces.”

Kasia Kieli, President & CEO Discovery EMEA: “We hebben al jaren een belangrijke basis in Nederland met ons kantoor in Amsterdam. Het is een dynamische markt en ik kijk er naar uit om onze relatie met Nederland verder te verdiepen door een operationeel Pay-TV hoofdkantoor voor onze Europese zenders op te richten.”

Bron: Discovery

Bericht delen