Article header image

Discovery Travel & Living wordt Investigation Discovery

Discovery Networks, moederbedrijf van mannenzender Discovery Channel en vrouwenzender TLC, geeft vanaf juli de digitale zender Discovery Travel & Living een nieuw gezicht met Investigation Discovery. De zender krijgt een compleet nieuwe programmering en een nieuw logo.

De non-fictie misdaadzender Investigation Discovery is voor iedereen die nieuwsgierig is naar de motieven van de daders en wordt gestimuleerd door het oplossen van ‘de case’, het bij elkaar zoeken van de puzzelstukjes en het verkennen van de ‘criminal minds’. De focus van de zender ligt op volwassenen tussen de 25 en 54 jaar, met een sterke nadruk op vrouwen. In de Verenigde Staten is Investigation Discovery de snelst groeiende digitale zender.

Auteur en erkende misdaaddeskundige, Aphrodite Jones gaat in True Crime with Aphrodite Jones op zoek naar de waarheid in tien van de meest spraakmakende zaken van de afgelopen jaren, zoals de zoektocht naar The Zodiac Killer en de veroordeling van O.J. Simpson. In Forensic Detectives lossen forensische onderzoekers en criminologen de moeilijkste zaken op met behulp van de nieuwste technologieën in de gerechtelijke geneeskunde. The FBI Files neemt de kijker mee achter de schermen van wat, tot nu toe, het minst toegankelijke misdaadlaboratorium is geweest. Het programma onthult series aan technieken die de FBI toepast tijdens forensische onderzoeken om de onderste steen boven te krijgen en de daders te ontmaskeren.

Jochem de Jong, algemeen directeur Discovery Networks Benelux: “Misdaad & forensisch onderzoek is één van de meest populaire factual genres voor volwassenen in Europa. Met Investigation Discovery zetten we een non-fictie misdaad zender neer met kwalitatief hoogwaardige programma’s, die in de grote vraag naar non-fictie misdaad entertainment zal voorzien.”

Bron: Discovery Networks/Broadcast Magazine

Bericht delen