Discipelen en bijrollen The Passion 2020 bekend
woensdag 4 maart 2020

Discipelen en bijrollen The Passion 2020 bekend

De namen van de discipelen en bijrollen van The Passion 2020 zijn bekend. Onder andere cabaretier Klaas van der Eerden, actrice Britt Scholte en presentatrice Tooske Ragas spelen dit jaar de rol van discipel. Cas Jansen en Dwight van de Vijver vertolken de rol van politieagent.

Discipelen
Anne Appelo
Begin 2018 werd Anne als presentatrice het nieuwe gezicht van Kinderen voor Kinderen. In 2020 was zij samen met o.a Pearl Jozefzoon te zien in de muzikale theatervoorstelling Amazing Grace, waar zij ook één van de hoofdrollen vertolkte.

Britt Scholte
Britt Scholte speelde de hoofdrol in de populaire kinderserie Brugklas en maakte in 2016 haar debuut in Goede Tijden, Slechte Tijden. Na het GTST-avontuur focust Britt zich op het maken van eigen content op haar Instagramkanaal (550.000 volgers). Daarnaast speelde ze een rol in de online serie Anymoody’s.

Chesron Sminia
Chesron Sminia is zanger, schrijver en producer van De Rechtstaat. Naast muziek zet Chesron zich ook in voor het thema gerechtigheid. Zo is hij ambassadeur van International Justice Mission (IJM), een organisatie die zich inzet tegen onder andere moderne slavernij en mensenhandel.

Emmely de Wilt
Emmely de Wilt won in januari 2020 de Marconi Award voor Aanstormend Talent tijdens het Gouden RadioRing Gala. Emmely presenteert twee programma’s op NPO Radio 2: Bureau De Wilt en Motel De Wilt.

Jurjen ten Brinke
Jurjen ten Brinke is voorganger bij Hoop voor Noord, een multiculturele kerk in Amsterdam. Daarnaast werkt hij als presentator bij de EO, onder andere voor het wekelijkse tv-programma Nederland Zingt Dichtbij. Ook is hij als ambassadeur betrokken bij ontwikkelingsorganisatie Tear.

Klaas van der Eerden
Klaas van der Eerden is presentator, komiek, visser en dwarsfluitist. Afgelopen jaren presenteerde Klaas de quiz Switch, het reis- en visprogramma Big Fish Klaas, de Zapp kersthit CupCakeCup en het kookprogramma Chef in je Oor. Daarnaast was hij te zien in de serie Ruben en de idioten en in de eerste seizoenen van ‘Foute Vrienden’.

Lucille Werner
Lucille Werner is televisiepresentatrice, programmamaakster en heeft haar eigen stichting: De Lucille Werner Foundation. Sinds 1 januari 2019 is ze in dienst van KRO-NCRV.

Michaël Gabriël
Michaël Gabriël is bekend als frontman van De Rechtstaat en van zijn rapfilmpjes op Instagram. De Rechtstaat is een begrip in (jong-) christelijk Nederland. Hiernaast heeft Michaël zijn eigen studio in Vlaardingen en geeft hij raplessen op scholen door het hele land.

Tooske Ragas
Tooske Ragas werd bekend als presentatrice van Idols. Naast programma’s bij SBS, heeft Tooske ook een aantal programma’s voor de EO gemaakt. Voor haar kookboek Appeltje, eitje won ze de Food Blog Award, het beste kookboek van 2019. Tooske was in dat jaar ook te zien als danseres in Dancing with the Stars.

Yeliz Dogan
Yeliz Dogan speelt op dit moment in de jeugdserie SpangaS en bij Lost Project. Tijdens het nieuwe makers festival RRReuring heeft ze haar debuut gemaakt met een eigen geschreven solovoorstelling #MISLUKTINLIEFDE.

Bijrollen
Cas Jansen – Politieagent
Acteur Cas Jansen speelt de rol van politieagent in The Passion. De afgelopen jaren speelde hij in series Meiden van de Herengracht, De 12 van Oldenheim en De Kameleon, terwijl hij ondertussen als Edward Snowden in het theater te zien was.

Cas Wolters – Bakker
Cas Wolters vertolkt de rol van bakker in The Passion. Hij deed mee aan het zesde seizoen van Heel Holland Bakt. Mede door zijn deelname aan het bakprogramma is zijn passie voor bakken en anderen inspireren nog groter geworden. Hij presenteert nu Bak mee met MAX.

Dwight van van de Vijver – Politieagent
Dwight van van de Vijver speelt de rol van politieagent. Dwight is instructeur bij de politie en hulpofficier van justitie. In het tv-programma Geboeid, terug naar de plantage van de EO ging Dwight op zoek naar zijn voorouders en familiegeschiedenis.

Lisette Wellens – Petrusherkenner
Lisette Wellens ging na haar periode als redacteur bij het NOS Jeugdjournaal aan de slag als verslaggeefster bij TL Live. Via de Amsterdamse omroep AT5 kwam ze uiteindelijk terecht bij Omroep WNL. Lisette presenteert het nieuwsblok en trekt als verslaggeefster door het land.

Pip Pellens & Pim Wessels – Criminelen
Actrice Pip Pellens en acteur Pim Wessels spelen de rol van crimineel in The Passion. Pip was eind 2019 te zien in Zoek de Fouten, een nieuw sketchprogramma voor SBS6. Pim was te zien in de bioscoopfilm Zwaar Verliefd. Pip en Pim hebben samen een relatie.

Rick Brink – Klant van de bakker
Rick Brink heeft de rol van klant bij de bakker in The Passion. Rick is in 2019 in een tv-show van KRO-NCRV verkozen tot de allereerste ‘minister van Gehandicaptenzaken’ van Nederland. Hij wil samen met deze omroep relevante onderwerpen op de politieke en media-agenda zetten, om obstakels weg te nemen voor 1,8 miljoen Nederlanders met een handicap.

Sven Kockelmann – Interviewer
Sven Kockelmann presenteert voor KRO-NCRV elke werkdag het interviewprogramma 1 op 1 op NPO Radio 1, waarin hij een half uur een gast het vuur aan de schenen legt. Hiervoor presenteerde Sven onder andere het radioprogramma De Ochtend, het interviewprogramma Oog in Oog en was hij één van de vaste gezichten van KRO Brandpunt.

Tijs van den Brink – Interviewer
Tijs van den Brink speelt de rol van interviewer in The Passion. Recente programma’s die de EO-presentator voor zijn rekening neemt, zijn Adieu God? en het radioprogramma Dit is de Dag op NPO Radio 1. Elke dinsdag presenteert hij talkshow Op1 samen met Giovanca Ostiana.

Victor Abeln – Petrusherkenner
Victor Abeln heeft de rol van petrusherkenner in The Passion. Victor is barman en met zijn bekende blauwe ogen niet meer weg te denken uit het televisieprogramma First Dates.

The Passion vindt plaats in Roermond. Het tv-evenement wordt op Witte Donderdag 9 april live uitgezonden op NPO 1, NPO Radio 2 en NPO Start. Ook is er dit jaar weer de digitale processie, waarbij bezoekers van thepassion.nl een persoonlijke boodschap kunnen achterlaten tijdens de live-uitzending.

The Passion is een samenwerking van de omroepen EO en KRO-NCRV en wordt geproduceerd door Mediawater. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Roermond, Kansfonds, Protestantse Kerk Nederland, Bisdom Roermond, IJM en NPO Radio 2.

Bron: EO/BM

Bericht delen