Woensdag 17 januari 2018

Directors.nl Awards voor Sarah Sylbing, Ester Gould, Petra Lataster en Tim Oliehoek

De jaarlijkse Directorsnl Awards zijn gewonnen door onder anderen Sarah Sylbing, Ester Gould, Petra  en Peter Lataster en Tim Oliehoek. De prijzen voor de meest opmerkelijke regieprestaties van 2016 werden gisteravond uitgereikt in Boomchicago in Amsterdam. 

Meer dan  2000 regisseurs hebben hun stem uit kunnen brengen, omdat dit jaar voor het eerst zowel Dutch Directors Guild (DDG)-leden als VEVAM-aangeslotenen konden stemmen. Per categorie waren er drie nominaties. De winnaars zijn:

Speelfilm: Mijke de Jong voor Layla M.
Documentaire: Petra Lataster-Czisch, Peter Lataster voor De kinderen van juf Kiet
Commercial: Lennart Verstegen voor Heineken go places
Korte film: Ena Sendijarević voor Import
TV programma: Sarah Sylbing, Ester Gould voor Schuldig
Digital Storytelling: Eefje Blankevoort, Els van Driel voor De Asielzoekmachine 
Dramaserie: Tim Oliehoek voor De zaak Menten

DDG-voorzitter Martijn Winkler: “VEVAM en DDG een sterkere onderlinge samenwerking voorstaan, een bundeling van krachten in de belangenbehartiging voor alle regisseurs in Nederland. Het gezamenlijk organiseren van deze awards en de ontwikkeling van de nieuwe portal directors.nl zijn daar voorbeelden van.”

De voorzitter van het VEVAM Fonds, Hans Bosscher, presenteerde aan het begin van de avond het nieuwe directors.nl Fonds. De VEVAM is de auteursrechtenorganisatie van film- en televisieregisseurs in Nederland. Bosscher: ”Bij het fonds kunnen regisseurs een bijdrage aanvragen voor de ontwikkeling van hun filmplan of televisieprogramma. Het gaat hierbij om financiering voor werkzaamheden in de eerste fase, waarin nog geen producent of omroep betrokken is.” 

Bron: directors.nl/BM

Bericht delen