Dinsdag 16 januari 2018

Dionne Stax nieuwe presentator NOS op 3

NOS-redacteur Dionne Stax (26) gaat het presentatorenteam van NOS op 3 op tv versterken. Stax vult hiermee de positie in die is vrijgekomen na de overstap van Annechien Steenhuizen naar het ‘gewone’ NOS Journaal. Stax is momenteel werkzaam als binnenlandredacteur bij NOS Nieuws en blijft deze functie combineren met haar taken als presentator van NOS op 3.

Het duurt nog even voordat Stax op tv te zien is. Ze gaat zich in de aankomende maanden eerst voorbereiden op het presentatiewerk. Naar verwachting maakt ze in de eerste helft van 2012 haar tv-debuut. Tot die tijd blijft Annechien Steenhuizen nog af en toe te zien als presentator van NOS op 3, naast de vaste gezichten Mustafa Marghadi en René van Brakel.

Stax heeft nog niet eerder een journaal gepresenteerd, maar wel eerder voor de camera gestaan. Ze is in 2007 bij de NOS begonnen als stagiaire bij NOS Headlines, de voorloper van NOS op 3. Daar is ze na haar stage de NOS Headlines weekoverzichten voor het digitale kanaal Journaal 24 blijven verzorgen. Na een tweede stage bij de NOS op de redactie binnenland, is ze na haar afstuderen in 2009 (Universiteit van Amsterdam, communicatiewetenschap) bij de NOS in dienst gekomen.

Bron: NOS

Bericht delen