Dinsdag 16 januari 2018

Diana Pattiselanno directeur RTL Productions

Diana Pattiselanno is per 1 januari benoemd als directeur van het productiehuis van RTL Nederland. Pattiselanno geeft daarmee de dagelijkse leiding aan de onderdelen Entertainment, Sport en Short Form Lab dat in 2010 door haar is opgezet. RTL Productions ontwikkelt diverse programma’s voor de RTL-zenders, waaronder Topchef, The Ultimate Dancebattle en het nieuwe programma van John van den Heuvel, Rechtgezet. Het Short Form Lab verzorgt online videoproducties, zoals De Zomer van Britt & Ymke. Pattiselanno rapporteert ook in haar nieuwe functie aan Matthias Scholten, directeur Content bij RTL Nederland.

Scholten over de aanstelling van Pattiselanno: “Diana beschikt over de juiste bloedgroep voor het tv-vak. Ze heeft alle facetten doorlopen en heeft daarmee een schat aan ervaring opgebouwd. Daarnaast beschikt ze over een ongelooflijke drive. Ik ben trots dat deze vakvrouw uit eigen gelederen doorstroomt naar deze plek.”

Pattiselanno kijkt er naar  kijk er naar uit om aan het roer te staan van het bedrijf waar ze al een paar jaar rondloopt. Zij is haar loopbaan in 2001 gestart als producer bij 625TV Produkties. Hierna was zij productieleider bij onder meer Eyeworks en Endemol. Vanaf 2007 werkt zij bij RTL Productions. Eerst als productieleider en vanaf 2008 als Zakelijk Manager.

Naast de benoeming van Diana Pattiselanno wordt Diana Volberda benoemd als Hoofd Entertainment. Volberda heeft als freelancer al verschillende programma’s voor RTL Productions gemaakt. Eerder was zij werkzaam bij onder ander Endemol en Eyeworks. Zij rapporteert in haar nieuwe functie aan Diana Pattiselanno.

Bron: RTL Nederland

Bericht delen