‘Diamantmuur’ opgepoetst en gereed voor onthulling
Woensdag 17 januari 2018

‘Diamantmuur’ opgepoetst en gereed voor onthulling

In het bijzijn van burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum zal vanmiddag om half zes de Media Diamant van Tommy Byrne worden onthuld. Deze onthulling is onderdeel van de It’s A Wrap borrel op het Joop van den Endeplein van het Media Park. 

Tijdens de 2000e live uitzending van De Wereld Draait Door van dinsdag 28 maart maakte Matthijs van Nieuwkerk bekend dat opnameleider Tommy Byrne zal worden geëerd met een Media Diamant. Byrne (60), de vaste opnameleider van onder meer DWDD, werkt al sinds 1980 achter de schermen bij de televisie en wordt in zijn vak alom geprezen vanwege zijn talent, inzet, passie en vakmanschap. Byrne, geboren en getogen in Dublin, begon zijn loopbaan zo’n veertig jaar geleden als geluidstechnicus in de muziekwereld. In 1977 kwam hij voor een tour naar Nederland waarna hij zijn carrière in ons land vervolgde.

Met de Media Diamant wordt erkenning gegeven aan bijzondere medewerkers áchter de schermen van radio, televisie en internet. In 2015 werd de eerste Media Diamant toegekend aan regieassistente Ilse Pollen. Later in het jaar viel de eer te beurt aan hoofd geluidstechnicus Theo Rutten. In 2016 kregen senior geluidstechnicus Paul Raaijman, projectbegeleider Juliet Wagenaar en senior cameraman Peter Bakker de erkenning. De prijs bestaat uit een plaquette, ontworpen door Anneke Schat, die vanmiddag dus officieel wordt onthuld op de Diamantmuur op het Joop van den Ende plein op het Media Park. Die is voor de gelegenheid natuurlijk even opgepoetst door mede-initiatiefnemer Jos Budie (links) en de zijnen.

In 2016 werd de Stichting Media Diamant opgericht om de komende jaren de continuïteit van de Media Diamant te waarborgen. De Media Diamant wordt ondersteund door de gemeente Hilversum, de Mediastad van Nederland. Kijk hier voor meer informatie.

Bron: BM

Bericht delen