Derksen On The Road bij RTL 7

Op maandag 14 april start bij RTL 7 Derksen On The Road, een roadtrip waarin Johan Derksen op zoek gaat naar zijn favoriete Nederlandse muzikanten. Voetbal International-tafelheer Derksen heeft maar één echte grote liefde: de muziek.

Niet de ‘rotzooi’ die je dagelijks op de radio hoort, maar blues, country, soul, rock, cajun en americana. Uit het verleden maar zeker ook het heden. Derksen is een verwoed verzamelaar, in de vele kasten in zijn huis in Oudewater staan meer cd’s dan in een gemiddelde platenzaak. Ook draait hij iedere zaterdagochtend drie uur lang Muziek voor Volwassenen op Radio Rijnmond.

In deze acht afleveringen tellende serie schenkt Derksen aandacht aan grote talenten die de grondleggers waren van de huidige Nederlandse popmuziek maar anno 2014 niet meer in de spotlights staan. Dit omdat ze in hun carrière een verkeerde afslag hebben genomen.

In de eerste aflevering staat het buitenbeentje van Volendam centraal: Specs Hildebrand (64) maakt geen palingpop of Hollandse hits maar countryrock en americana. Hij heeft een fantastische stem en meestergitarist Jan Akkerman speelt mee op zijn albums.

Derksen on the Road wordt geproduceerd door Sarphatimedia.

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen