Woensdag 17 januari 2018

Dennis Schouten mishandeld in Blerick

Verslaggever Dennis Schouten van PowNed is donderdag samen met zijn cameraman mishandeld in de Venlose Wijk Blerick. Dat gebeurde toen ze probeerden een reportage te maken van de gebeurtenissen na de dodelijke schietpartij die daar deze week plaatsvond.

De verslaggever uit Glanerbrug moet er nog van bijkomen. “Naar omstandigheden gaat het wel goed, maar het was echt heel heftig.” 

Na aankomst in Blerick werden Schouten en zijn cameraman meteen agressief benaderd. “Onze microfoon werd door een jongen afgenomen, we zijn achter hem aan gegaan samen met de politie. Uiteindelijk zijn mijn cameraman en ik allebei op de grond beland. Er werd geslagen en geschopt tegen mijn hoofd.” 

“Zowel ik als de cameraman hebben aangifte gedaan, er zijn duidelijke beelden. Ik hoorde dat één jongen al vastzit.”

Alhoewel Schouten vaker werd mishandeld tijdens zijn werkzaamheden was het nog nooit zo beangstigend. “In deze hevigheid is het me nog nooit overkomen, dat ik echt vreesde voor mijn leven. Ook de NOS, ANP en zelfs het Jeugdjournaal werden belaagd.”

“Alles doet eigenlijk pijn. Ik heb pijn in mijn gezicht en een bult onder mijn kin. Gelukkig ben ik morgen vrij, maar als ik morgen had moeten werken had ik dat even niet gedaan. Ik ben echt nog geschokt.”

Tubantia/BM

Bericht delen