Denkend aan Holland vanaf 5 augustus op NPO 1
woensdag 31 juli 2019

Denkend aan Holland vanaf 5 augustus op NPO 1

In Denkend aan Holland, het nieuwe zomerprogramma van MAX, ontdekken André van Duin en Janny van der Heijden ons mooie Nederland vanaf het water. Ze varen door natuurgebieden, langs eeuwenoude stadjes en historische landgoederen. De eerste aflevering is maandag 5 augustus om 22.15 uur te zien bij MAX op NPO 1.

Voor hun eerste tocht door waterrijk Nederland zijn André en Janny afgereisd naar de kop van Overijssel. Daar varen ze door het prachtige natuurgebied Weerribben-Wieden. André en Janny gaan van start in een uitdagende boot: een punter. Daarmee bezoeken ze het Venetië van de lage landen: Giethoorn, dat dagelijks overspoeld wordt door duizenden toeristen.

De tocht gaat verder over de Wieden, waar een boswachter ze meeneemt naar een bijzonder stiltegebied. De stadse André verwondert zich, terwijl Janny niet raakt uitgepraat over het prachtige natuurschoon. Met een tussenstop in het pittoreske dorpje Blokzijl varen ze richting het eindpunt Kalenberg.

De allereerste beelden zijn al te bekijken op het YouTube-kanaal van Omroep MAX. Terwijl André een serieuze poging doet om het gedicht Herinnering aan Holland van H. Marsman voor te dragen, verstoort Janny de opname. Het gedicht van Marsman – dat gaat over het Nederlandse landschap en de strijd tegen het water – dient als inspiratie voor de titel van het nieuwe programma.

Bron: Omroep MAX/BM

Bericht delen