Article header image

Dekker stuurt brief over aangepaste Mediawet

Staatssecretaris Sander Dekker heeft al zijn plannen en wijzigingen voor de Mediawet per brief aan de Eerste Kamer gestuurd. De senaat had om die uiteenzetting gevraagd, omdat de wet op veel punten was gewijzigd.

Dekker had het dinsdag opnieuw moeilijk in de Eerste Kamer. De senatoren namen niet direct genoegen met de mondelinge toezeggingen van de staatssecretaris, waarin hij onder meer beloofde dat de politiek zich niet bemoeit met benoemingen in de top van de publieke omroep. Ook zegde hij toe dat omroepen over hun eigen programma’s blijven gaan.

Een deel van die aanpassingen wil de staatssecretaris regelen via een aanvullende wet, die dan ook weer door de Tweede Kamer moet worden goedgekeurd. De senatoren eisten dat Dekker zijn aangepaste plannen op papier zou vastleggen, voor ze over de sterk gewijzigde Mediawet zouden stemmen. In de praktijk zou het aannemen van de wet nu alleen gevolgen hebben voor de regionale publieke omroepen, die dan per 2017 een bedrag van 17 miljoen euro moeten bezuinigen. De andere punten worden pas van toepassing wanneer de aanvullende wet is goedgekeurd.

De brief van Dekker is hier te vinden.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen