woensdag 17 januari 2018

Dekker denkt dat NPO 3 volledig digitaal kan

Staatssecretaris Sander Dekker denkt dat NPO 3 op termijn “heel goed volledig digitaal zou kunnen gaan”. Dat zei hij gisteren tijdens de Broadcast Media Society in het Hilversumse raadhuis. “Maar helemaal online gaan zullen wij niet opleggen vanuit Den Haag; dat is aan Hilversum.”

 

Staatssecretaris Sander Dekker werd geïnterviewd door Marcia Luyten (VPRO-presentator Buitenhof) over heden en toekomst van de publieke omroep. Het was knap vol in de Burgerzaal van het Raadhuis, dat door Luyten zelfs ‘het hol van de leeuw’ werd genoemd. De staatssecretaris leek zich niettemin prima op zijn gemak te voelen.

Op de vraag waarom de publieke omroep niet wat actiever mag zijn op YouTube, de plek waar jongeren tegenwoordig te vinden zijn, antwoordde Dekker: “Ik snap de behoefte, maar dat betekent wel dat we de advertentie-inkomsten dan naar Amerika brengen. In zekere zin helpt de publieke omroep daarmee z’n eigen concurrentie aan een sterkere positie. Ik kan me voorstellen dat een gezamenlijke inspanning voor een eigen portal een verstandiger idee is. In samenwerking en met goede content kun je dan de concurrentie aangaan.”

Op de vraag van Bert Habets welk (RTL-)programma de staatssecretaris wel eens zou willen presenteren, antwoordde hij RTL Boulevard. ,”Dat lijkt me heerlijk. Het heeft totaal niets met politiek te maken. En het wordt zonder 1 euro belastinggeld gemaakt.” Dekker stelde eerder dat puur amusement niet bij de publieke omroep hoort.

Een uitgebreid verslag van de bijeenkomst staat in het komende nummer van Broadcast Magazine, dat verschijnt op 30 september.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen