Deelnemers De Verraders worden levend begraven
zondag 21 maart 2021

Deelnemers De Verraders worden levend begraven

In de tweede aflevering van het psychologische tv-spel De Verraders moesten vijf deelnemers zaterdagavond wel heel ver gaan om een berg zilverstaven te winnen.

De Verraders hadden geen flauw idee wat hen te wachten stond toen ze moesten kiezen uit drie onbekende termen: taphefobie, acrofobie of trypanofobie. Doe maar taphefobie, dacht basketbalinternational Chatilla van Grinsven. Daar had ze direct spijt van toen ze haar blinddoek afdeed en in een diepe kuil op het kerkhof staarde. Taphefobie is de angst om levend te worden begraven.

Presentator Tijl Beckand legde de onverbiddelijke spelregels uit: “Willen de deelnemers één kilo zilver winnen, dan moeten ze twintig minuten in het pikkedonker blijven liggen tussen zes planken. Gooit iemand vroegtijdig het deksel van de kist, dan komen er vijf minuten bij voor de rest”. En zo werden de vijf deelnemers Holly Mae Brood, Steven Kazàn, Abbey Hoes, Chatilla van Grinsven en Samantha van Grinsven levend begraven in De Verraders. Om vervolgens na twintig minuten weer te worden bevrijd uit de grafkisten.

De Verraders

Het RTL 4-programma dat is ontwikkeld door idtv en POSVIDEO scoorde zaterdag 1.464.000 kijkers, zo blijkt uit de gegevens van Stichting KijkOnderzoek. De eerste aflevering behaalde een week eerder 1.598.000 kijkers. In totaal zullen er acht afleveringen verschijnen.

Bron: AD/BM

Bericht delen