Deel kosten College Tour naar Twan Huys en restyling
zaterdag 14 december 2019

Deel kosten College Tour naar Twan Huys en restyling

De kosten van het programma College Tour zijn mede gestegen doordat een deel ervan naar bedenker Twan Huys gaat. Hij ontvangt een formatfee.

Dat laten BNNVARA en NTR weten na vragen van minister Arie Slob van Media over de kostenstijging van 42,7 procent. De minister had vragen over de fors hogere kosten nadat de productie van het programma is overgenomen door productiehuis Medialane, waar presentator Matthijs van Nieuwkerk van College Tour nauwe banden mee heeft. Ook heeft het programma een restyling ondergaan, melden BNNVARA en NTR.

Volgens de omroepen moest er een nieuw decor komen omdat het van NPO 2 naar NPO 1 verhuisde. Ook was een nieuw intro nodig met bijbehorende muziek. De omroepen willen niet toelichten om hoeveel geld het precies gaat. Door een speciale constructie kan presentator Matthijs van Nieuwkerk meer verdienen dat het toegestane maximum voor de publieke omroep (maximaal 181.000 euro), iets waar Slob van af wil. Zulke overeenkomsten zijn “niet de weg die je wil gaan”, zei hij.

De keuze om Medialane het programma te laten maken, hing samen met de korte voorbereidingstijd voor de nieuwe serie en de prettige bestaande werkrelaties tussen Matthijs van Nieuwkerk, het productiebedrijf en NTR en BNNVARA. De omroepen ontkennen dat Van Nieuwkerk extra geld heeft ontvangen voor formatontwikkeling van het programma.

Bron: 1Limburg/BM

Bericht delen