Article header image

Debat over NPO onder leiding van Antoinette Hertsenberg

Het beleidsplan van NPO heeft een storm van kritiek losgemaakt. Maar wat wil NPO nu precies? En wat zijn de argumenten voor of tegen de plannen? De NVJ organiseert op donderdag 28 mei onder leiding van Antoinette Hertsenberg een debat met Henk Hagoort, Jeroen Verkroost en Lennart van der Meulen.

‘NPO doet greep naar de macht in omroepland’, schreef de Volkskrant. Met beleid dat ‘desastreus’ is voor de digitale toekomst van de omroepen, briesten medewerkers van de VPRO. Het nieuwe vijfjarenplan van de NPO is nog slechts een concept, maar de kritiek heeft al stormkracht.

Intussen hebben slechts weinigen de plannen van de NPO-bestuurders ook echt gelezen. Wat willen Henk Hagoort en Shula Rijxman nu precies? Waarom vinden ze zo’n stevige verbouwing nodig? Wat zijn de tegens van deze plannen, maar ook, wat zijn de voors?

Onder leiding van Antoinette Hertsenberg moeten er in de eerste plaats antwoorden komen op een hoop brandende vragen. Iedereen in de zaal doet mee aan het debat, maar op het podium zitten in elk geval de volgende sprekers:

– Henk Hagoort, bestuurder NPO
– Jeroen Verkroost, ‘chief digital officer’ bij De Persgroep
– Lennart van der Meulen, algemeen directeur VPRO

En verder: een gesproken column door Jan Kuitenbrouwer.

Datum, aanvang en locatie:
donderdag 28 mei 2015 , 18.30 uur (inloop 18.00 uur) – 20.30 uur
Studio 23, Media Park Hilversum, Sumatralaan 45

Vooraf aanmelden kan via vereniging@nvj.nl.

Bron: NVJ

Bericht delen