Dinsdag 16 januari 2018

Debat op 2 debatprogramma NCRV en KRO

Debat op 2 is de nieuwe naam van het gezamenlijke debatprogramma van NCRV en KRO dat in september van start gaat. Hiermee verdwijnen de programmatitels Rondom 10 en In de schaduw van het nieuws. De presentatie is om de week in handen van NCRV-presentator Ghislaine Plag en KRO-presentator Arie Boomsma. Debat op 2 wordt wekelijks live uitgezonden vanuit het Geldmuseum in Utrecht op zaterdagavond op Nederland 2.

In het programma wordt discussie gevoerd over actuele thema’s. Het programma wil een spiegel zijn van de maatschappij en gaat over dilemma’s waarvoor mensen zich gesteld zien. Vooral betrokken burgers komen aan het woord. René Sommer, eindredacteur: “Wij zijn zeer blij dat we ruim voor de start van het nieuwe seizoen de nieuwe titel en locatie bekend kunnen maken. Het gemak en de snelheid waarmee we dit met elkaar hebben gerealiseerd, laat zien dat we op dezelfde lijn zitten en voortvarend bezig zijn met de voorbereidingen van Debat op 2.”

De laatste uitzending van Rondom 10 wordt 28 mei live vanuit Felix Meritis in Amsterdam uitgezonden. De eerste uitzending was in 1981. Het is daarmee het langst bestaande discussieprogramma van de Nederlandse televisie.

Bron: NCRV/Broadcast Magazine

Bericht delen