Article header image

De TV Kantine, Ik Hou Van Holland en Wie is de Mol? in de race voor Televizier-Ring

De TV Kantine (RTL 4), Ik Hou Van Holland (RTL 4) en Wie is de Mol? (AVRO) zijn genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring 2010. De prijs wordt op 22 oktober voor de 45ste keer uitgereikt. Vorig jaar won Gooische Vrouwen de Gouden Televizier-Ring. Door de nominatie van Ik Hou Van Holland kan Linda de Mol de ring voor de tweede keer mee naar huis nemen. 

Wie is de Mol? is voor de vierde keer genomineerd voor de belangrijkste televisieprijs van Nederland. De TV Kantine en Ik Hou van Holland beiden voor de eerste keer.

Irene Moors (RTL 4), Linda de Mol (RTL 4) en Yvon Jaspers (KRO) zijn genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster voor de beste presentatrice van het jaar. Alle drie de dames wonnen de Zilveren Ster al eens. De Mol in 2001, Moors in 2002 en Jaspers in 2006, 2008 en 2009.

Bij de mannen zijn Jeroen van Koningsbrugge (RTL 4), Joris Linssen (NCRV) en Matthijs van Nieuwkerk (VARA) genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster. Van Koningsbrugge en Linssen zijn nieuwkomers in deze categorie, voor Van Nieuwkerk is het de vijfde nominatie.

Al sinds de eerste editie van de Gouden Stuiver voor het beste jeugdprogramma in 2000 is Het Klokhuis genomineerd. Dit jaar neemt Het Klokhuis het op tegen Sesamstraat (3e nominatie) en Taarten van Abel (1e nominatie).

De Televizier Talent Award wordt dit jaar voor de derde keer uitgereikt. Dit jaar gaat de strijd tussen Jan Kooijman (RTL 5), Jan Smit (TROS) en René van der Gijp (RTL 7).

De winnaar van de Gouden Televizier-Ring en de winnaars van de vier andere prijzen worden bekendgemaakt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala op 22 oktober in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De AVRO zendt het gala rechtstreeks uit op Nederland 1.

Bron: AVRO/Broadcast Magazine

Terug naar overzicht