De Slimste Mens vestigt record
vrijdag 8 januari 2021

De Slimste Mens vestigt record

De Slimste Mens heeft donderdagavond 2.167.000 kijkers getrokken. Nog nooit eerder keken er zoveel mensen naar de kennisquiz, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

De Slimste Mens behaalde donderdag een marktaandeel van 32,9 procent op NPO 2. Het eerdere record was voor de finale van het zomerseizoen, waarin 2.060.000 mensen zagen dat Astrid Kersseboom tot winnaar werd uitgeroepen. De Slimste Mens wordt geproduceerd door Skyhigh TV in opdracht van KRO-NCRV.

Het programma startte in 2006 met Linda de Mol als presentatrice. Toen heette het nog De Slimste, en werd het uitgezonden door de zender Talpa. Sinds 2012 is Philip Freriks de presentator en Maarten van Rossem het jurylid.

De Casting Kantine, waarin gezocht werd naar een imitatietalent voor een rol in De TV Kantine, is donderdagavond door 972.000 mensen bekeken. Het eenmalige RTL 4-programma heeft daarmee de tiende plek in de kijkcijferlijst bemachtigd.

In het programma gingen vaste TV Kantine-gezichten Carlo Boszhard, Irene Moors en Elise Schaap op zoek naar een acteur die in de komende aflevering een rol krijgt in het persiflageprogramma. De 35-jarige Ricardo Ras, die Robert ten Brink imiteerde, werd verkozen tot winnaar.

Bron: BM/Nu.nl

Bericht delen