De slimste mens gaat weer van start
maandag 29 november 2021

De slimste mens gaat weer van start

Vanaf maandag 13 december gaan drie bekende Nederlanders elke werkdag weer de strijd met elkaar aan in De slimste mens bij KRO-NCRV op NPO 2. Onder leiding van Philip Freriks, kritisch jurylid Maarten van Rossem en dit seizoen weer onder toeziend oog van het publiek wordt er gestreden om de begeerde titel.

In de eerste aflevering van dit 19e seizoen nemen acteur Jacob Derwig, politiek verslaggeefster bij WNL Marieke Smits en columnist Yesim Candan het tegen elkaar op. Onder druk van de wegtikkende seconden moeten de kandidaten kalm blijven en hun focus behouden terwijl ze dit seizoen weer worden omringd door het publiek. Naast dat ze over de nodige kennis moeten beschikken om door te kunnen gaan naar de volgende dag, moeten ze ook associatief denken en het spel strategisch spelen.

Deelnemers seizoen 19
Van presentatoren, cabaretiers en dj’s tot politici, acteurs en journalisten, ook in het 19e seizoen van De slimste mens strijden er diverse kandidaten om de eervolle titel. Een greep uit de kandidaten dit seizoen: voormalig Jeugdjournaal-presentatrice Milouska Meulens, filmregisseur Johan Nijenhuis, actrice Randy Fokke, JA21-fractievoorzitter Joost Eerdmans, spoken word artist Za├»re Krieger, economisch journalist van de Telegraaf Martin Visser, presentatrice Annette van Trigt, Volkskrant-columnist Frank Heinen, microbioloog en NRC-columnist Rosanne Hertzberger en frontman van het dj-trio Kris Kross Amsterdam Yuki Kempees.

Online meespelen
Met meer dan 10 miljoen gespeelde potjes per jaar, blijft ook de app van De slimste mens een succes. Voor het nieuwe seizoen komen er vernieuwingen aan met nieuwe vragen, de mogelijkheid om uitdagingen in te trekken en notificaties om zo de strijd aan te gaan met vrienden en familie.

De kennisquiz is een productie van Skyhigh TV in opdracht van KRO-NCRV. De slimste mens is vanaf maandag 13 december tot en met vrijdag 21 januari elke werkdag om 20.40 uur te zien op NPO 2.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen