dinsdag 16 januari 2018

De slimste mens bij NCRV

De slimste mens begint maandag aan een derde avontuur op de Nederlandse televisie. Dit keer probeert de NCRV het format van de grond te krijgen, eerder probeerden Talpa en RTL 4 het al. De speluitleg: drie kandidaten (altijd bekende personen) krijgen in verschillende rondes algemene kennis-vragen voorgelegd.

Bij de meeste rondes gaat het om associatief denken: graven in je kennis en vier of vijf antwoorden geven waar naar gezocht wordt. De beste kandidaat van de drie blijft zitten en gaat sowieso door naar de volgende aflevering, de andere twee spelen de finale. De verliezer gaat naar huis, de ander mag ook de volgende keer terugkomen.

Jurylid Maarten van Rossem staat presentator Philip Freriks bij en levert op zijn geheel eigen wijze commentaar op de kandidaten en hun kennis. Nieuwsmakers, politici, acteurs, en vele andere prominenten maken zich op voor de strijd om de eervolle titel van ‘De slimste mens’ in de wacht te slepen.

De volgende dag komt een nieuwe deelnemer in de plaats. Door slim te spelen kan hij meteen proberen om de slimste mens van de troon te stoten. Uiteindelijk gaat het erom wie het langst overeind kan blijven in de vragenarena. Na zes weken zullen we op 31 augustus weten wie wordt gekroond tot De slimste mens.

Maandag lanceert De Slimste Mens ook een iPhone app. Deze is ontwikkeld door de NCRV in samenwerking met Elastique. De De Slimste Mens-app is gratis te downloaden voor de iPhone. Het is een quizapp die je tegen je vrienden kunt spelen. Net als in het programma moet je in de eerste rondes zoveel mogelijk seconden proberen te verdienen om in de finale de tegenspeler naar 0 seconden te spelen. Voor meer info: deslimstemens.ncrv.nl.

Bron: NCRV/NRC Handelsblad 

Bericht delen