De Onderstroom: Nieuwsuur in de Gemeente
Woensdag 17 januari 2018

De Onderstroom: Nieuwsuur in de Gemeente

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 gaat Nieuwsuur (NOS-NTR) de komende maanden het land in, op zoek naar ‘de onderstroom van het nieuws’. Terwijl het programma normaal gesproken de actualiteit volgt, brengt het nu ook verhalen die de dagelijkse realiteit tonen van de burgers van het land. 

In de nieuwe serie De Onderstroom – Nieuwsuur in de gemeente gaat verslaggever Jan Eikelboom vanuit verschillende standplaatsen verslag doen van wat er leeft op lokaal niveau. Hij trekt van stad naar dorp, van plattelandsgemeente naar probleemwijk,  om zo de stemming te peilen in het land. Nieuwsuur geeft daarmee een vervolg aan de succesvolle serie Buiten het Binnenhof, die begin dit jaar werd uitgezonden in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen.

De Onderstroom wil laten zien wat er leeft in de wijken: Waar lopen mensen in hun dagelijks leven tegenaan en hoe springt de overheid daarmee om? Lokale verhalen die illustratief zijn voor landelijke thema’s als de leefbaarheid van de wijken, de gevolgen van de decentralisaties en de kloof tussen burger en bestuur. Daarbij signaleert De Onderstroom niet alleen problemen, maar kijkt ook welke oplossingen overheden en burgers daarvoor aandragen.

Vanuit iedere standplaats doet Nieuwsuur twee weken lang verslag met reportages op sociale media, online en televisie. Daarbij werkt het programma nauw samen met de plaatselijke lokale omroep. Inwoners van de betrokken gemeenten wordt actief opgeroepen zich met hun verhalen te melden. De serie begint maandag in Schiedam. De daaropvolgende standplaatsen zijn Bergen NH  en Deurne. Nieuwsuur wordt dagelijks uitgezonden op NPO2, om 22:00 uur en is de hele dag door op verschillende platforms te vinden.

Bron: NTR/BM

Bericht delen