Woensdag 17 januari 2018

De Mol verhoogt bod op TMG opnieuw

Talpa is niet van plan om de strijd op te geven en heeft zijn bod op de De Telegraaf Media Groep (TMG) opnieuw verhoogd. Vijf uur nadat TMG en Mediahuis bekend maakten dat ze eruit waren en er een overname-akkoord is bereikt, kwam John de Mol met de mededeling dat ze nog steeds in de race zijn en een hoger bod doen.

Gisteravond zag het er nog naar uit dat het Mediahuis TMG zou overnemen, ondanks een eerder hoger bod van Talpa van 6,35 euro. Mediahuis bood 6 euro per aandeel, een dubbeltje meer dan hun vorige bod. De commissarissen van TMG steunden het overnamebod van 278 miljoen van Mediahuis. 

Samen met investeerder en grootaandeelhouder Van Puijenbroek heeft Mediahuis bijna 60 procent van de aandelen in handen. Talpa bezit maar 21,5 procent van de aandelen en kocht afgelopen week er zelfs nog een pluk aandelen bij. “Bij Mediahuis denken ze dat ze op rozen zitten met hun meerderheidsbelang”, zegt NOS economie-redacteur André Meinema.

Talpa biedt 6,50 euro per aandeel en heeft dus bijna 300 miljoen euro voor het krantenbedrijf over. Het bedrijf van John de Mol biedt daarmee 50 eurocent per aandeel meer dan het Vlaamse Mediahuis. “De Mol is er echt op gebrand om TMG in handen te krijgen en heeft allerlei toezeggingen gedaan om de krant over de streep te trekken, zoals journalistieke onafhankelijkheid, naam- en baangaranties, en het hoofdkantoor in Nederland.”

Bron: NOS/BM

Bericht delen