De Mol blijft op TMG jagen
Woensdag 17 januari 2018

De Mol blijft op TMG jagen

Het is al een tijdje stil rond John de Mol, maar volgens zijn advocaat die tijdens de aandeelhoudersvergadering het woord nam, zijn de intenties van de mediamagnaat rond Telegraaf Media Groep (TMG) “ongewijzigd.”

Op de aandeelhoudersvergadering van TMG gisteren verklaarde de raadsman dat het biedingsbericht van De Mols bedrijf Talpa momenteel ter goedkeuring ligt bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De kans dat De Mol TMG nog in handen krijgt, lijkt overigens vrij gering. Zijn bod van 6,50 euro per aandeel is wel iets hoger dan de 6,00 euro die Mediahuis en de Van Puijenbroeks neertellen, maar die laatste twee beschikken samen al over een meerderheid van de aandelen.

Om TMG is al een aantal maanden een overnamestrijd aan de gang. Het moederbedrijf van De Telegraaf heeft daarbij al ingestemd met een ander overnamebod, dat van het Vlaamse krantenbedrijf Mediahuis en zijn huidige grootaandeelhouder de familie Van Puijenbroek.

Vooruitlopend op het afronden van de overname werd de benoeming van Mediahuis-topman Gert Ysebaert en diens operationeel directeur Paul Verwilt tot commissarissen van TMG gisteren alvast ter stemming gebracht en bekrachtigd. Ook met andere ingebrachte voorstellen werd ingestemd. De bijeengekomen aandeelhouders kregen op de vergadering verder uitgebreid uitleg over waarom TMG voor een samengaan met Mediahuis heeft gekozen.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen