De Leeuw na de zomer weg bij BNNVARA
vrijdag 1 juni 2018

De Leeuw na de zomer weg bij BNNVARA

Paul de Leeuw stopt na deze zomer bij BNNVARA. Hij maakt al sinds 1990 programma’s voor de VARA, later BNNVARA. Hij gaat nieuwe programma’s maken bij RTL.

De Leeuw was voor het eerst te zien met ‘De Schreeuw van de Leeuw’ en maakte later programma’s als ‘Laat de Leeuw’, ‘PaPaul’, ‘Sint & De Leeuw’, ‘Pauls Puber Kookshow’, ‘Mooi! Weer de Leeuw’, ‘Lekker Laat’ en ‘De Kwis’. Deze zomer is hij bij BNNVARA nog te zien als presentator van ‘Ranking the Stars’, vanaf 15 juli op NPO 3.

Na het stoppen van ‘De Kwis’ zoekt De Leeuw naar een rol in een programma, waar hij deel van uitmaakt en niet ‘de kar hoeft te trekken’. Paul de Leeuw: “Ik ben BNNVARA dankbaar voor alles wat ik heb kunnen maken. Succesvol en minder succesvol. Mijn kwaliteiten zijn improvisatie en het vermogen mensen blij te maken of te ontroeren. Ik heb nu gesprekken met een aantal partijen die spannend zijn en me weer een nieuw soort van energie geven. Eén ding weet ik zeker, ik kan de mensen geruststellen: het wordt geen reisprogramma.”

Robert Kievit, mediadirecteur BNNVARA: “Met zijn programma’s en uitgesproken persoonlijkheid heeft Paul eerst de VARA en later BNNVARA door de jaren heen veel kleur gegeven. We vinden het heel jammer dat hij vertrekt, maar begrijpen dat hij op dit punt in zijn carrière een nieuwe stap wil maken en gunnen hem die van harte.”

Paul de Leeuw werd in 2006 door BM onderscheiden als Omroepman van het Jaar. Hij won onder meer ook de Zilveren Nipkowschijf en de Roos van Montreux voor ‘De Schreeuw van de Leeuw’, de Zilveren Nipkowschijf voor ‘PaPaul’, de Zilveren Televizier-Ster voor beste mannelijke televisiepersoonlijkheid, de Gouden Televizier-Ring voor ‘Mooi! Weer de Leeuw’ en de Gouden Stuiver voor ‘Pauls Puber Kookshow’. In 2016 ontving hij de Beeld en Geluid Oeuvre Award.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen