De Kijk van Koolhoven krijgt tweede seizoen bij VPRO
woensdag 8 januari 2020

De Kijk van Koolhoven krijgt tweede seizoen bij VPRO

De Kijk van Koolhoven, het enige filmprogramma op de Nederlandse televisie, krijgt een vervolg met zes nieuwe afleveringen. Filmmaker Martin Koolhoven, bekend van onder meer Brimstone en Oorlogswinter, bespreekt zijn favoriete films op de van hem bekende onnavolgbare wijze: hartstochtelijk en inzichtelijk.

Martin Koolhoven bespreekt de huidige hausse van remakes en sequels, selecteerde in Europa de beste misdaadfilms, kijkt naar hoe buitenaardse wezens in speelfilms worden neergezet, gaat in  twee uitzendingen dieper in op het fenomeen American Gangster en kijkt tot slot naar tijdreisfilms.

In de zes uitzendingen maakt Koolhoven de kijkers deelgenoot van zijn liefde voor cinema. Van The Godfather tot Back to the Future, van Ben Hur tot Spider-man: Into The Spider-Verse, van Un Prophète tot Once Upon a Time in America: iedere filmenthousiasteling kan zijn hart ophalen.

De eerste serie De Kijk van Koolhoven uit 2018 kan bogen op lovende recensies in de pers en enthousiaste reacties van het kijkerspubliek. De nieuwe reeks hanteert dezelfde formule. De Kijk van Koolhoven is vanaf vrijdagavond 21 februari, om 20.25 uur, te zien op NPO 3 .

Bron: VPRO/BM

Bericht delen