De Kameleon vanaf 21 april op NPO Zapp
donderdag 22 maart 2018

De Kameleon vanaf 21 april op NPO Zapp

Op zaterdag 21 april om 19.25 uur start op NPO Zapp de nieuwe jeugdserie De Kameleon. De 12-delige serie van KRO-NCRV en producent/regisseur Steven de Jong draait om de bekende Friese tweeling Hielke en Sietse Klinkhamer en al hun avonturen.

In het Friese dorp Lenten waar de tweeling Hielke (Duke Huisman) en Sietse (Scott Huisman) Klinkhamer woont, staat iets groots te gebeuren. Koning Willem-Alexander zal een bezoek brengen aan het dorp en het Woudagemaal. De voormalige waterprins wil de prachtige, waterrijke provincie met dit grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld graag met eigen ogen bewonderen.

De dorpelingen pakken groots uit om de koning feestelijk te ontvangen. Er mag niets misgaan, maar gevaar ligt op de loer. In het hotel in Lenten komt de verdachte Meneer Verschuere (Bas Muijs) logeren, die volgens Hielke net iets teveel interesse heeft in het Woudagemaal. Zijn intuïtie laat hem niet in de steek. Kan de tweeling een grote ramp voorkomen?

Daarnaast krijgen Hielke en Sietse ook te maken met familieleed. Want Beppe –oma- is vergeetachtiger dan goed voor haar is. Heit en Mem -vader en moeder- Klinkhamer nemen Beppe in huis, maar verschillen van mening over de beste zorg. Hielke en Sietse worden verdrietig als ze zien dat het steeds slechter gaat met hun Beppe.

Ondertussen zorgt fantasierijke Gerben voor flink wat reuring in het dorp. Zo krijgt Gerben een biggetje cadeau dat tot zijn grote schrik ook zeer geliefd blijkt te zijn bij de zoon van de slager! Op zijn beurt vindt Gerben het leuk om mensen bang te maken met spookverhalen zoals dat over de mummies van Wiuwert. Maar wie schrikt er het hardst als ’s nachts vreemde geluiden in en om het huis te horen zijn?

In het dorp spelen ook serieuzere zaken waaronder de verblijfstatus van het vluchtelingengezin Tekeste. De dochter van het gezin, Aranchi, is een meisje van dezelfde leeftijd als Hielke en Sietse. De tweeling zal de tweeling niet zijn, als ze niet zoveel mogelijk handtekeningen verzamelen omdat ze vinden dat Aranchi en haar familie moeten blijven. Kan de burgemeester iets betekenen voor het vluchtelingengezin?

De serie is opgenomen in Friesland, in bekende plaatsen zoals Sneek, Lemmer (Woudagemaal) en Terherne (Kameleondorp).

Hoofdrollen worden vervuld door: Meriyem Manders (Burgemeester), Michiel Kerbosch (Agent Zwart), Dominique van Vliet (Mem Klinkhamer), Cas Jansen (Gerben Zonderland), Bas Muijs (Meneer Verschuere) en Steven de Jong (Heit Klinkhamer)

Het schrijversteam Dick van den Heuvel en Hetty Kleinloog maakte eerder furore met series als SpangaS, Russen en de musicals Annie M.G. Schmidt, Afblijven en Spijt.

De Kameleon is vanaf zaterdag 21 april om 19.25 uur te zien op NPO Zapp.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen