De Dansmarathon op SBS6 sluit af met 1 miljoen kijkers
zondag 17 oktober 2021

De Dansmarathon op SBS6 sluit af met 1 miljoen kijkers

De Dansmarathon is gewonnen door de Rotterdamse Tawatha (25) en Jermaine (29). Het danskoppel danste alle andere danskoppels de dansvloer af en gaat naar huis met een geldprijs van 100.000 euro.

De Dansmarathon werd gedurende vijftig uur live uitgezonden op SBS6 en is daarmee het langstdurende Nederlandse tv-programma ooit. De loodzware wedstrijd startte op 14 oktober, met honderd danskoppels. Zij dansten op de muziek van optredens van meer dan honderd bekende dj’s en artiesten. De koppels dansten voor het goede doel: het Longfonds.

De Dansmarathon, die zaterdagavond om 22.00 uur op haar einde liep, heeft online behoorlijk wat kritiek te verduren gekregen. Kijkers uitten via social media hun zorgen over de deelnemers aan de danswedstrijd, die zichtbaar oververmoeid stonden te dansen.

Onder de leiding van Jan Versteegh en Wendy van Dijk waren er nog twintig koppels aan het dansen in het laatste uur. Sommige kandidaten waren uitgedroogd, een andere viel flauw en werd afgevoerd met een brancard. En hoewel Versteegh en Van Dijk de kijkers keer op keer verzekerden dat ‘het beste’ medische team zich over de deelnemers ontfermde, wekte het toch zorgen bij de kijkers.

Uiteindelijk bleken Tawatha en Jermaine het koppel met de langste adem. Zij namen de minste rusttijd (35 minuten in totaal) in de vijftig uur en stonden dus het langst op de dansvloer. De afsluiting van het programma werd gevolgd door 1.028.000 kijkers, zo meldt Stichting KijkOnderzoek. De uren ervoor trokken tussen de 400.000 en 600.000 kijkers.

De Dansmarathon is geproduceerd door Talpa Entertainment Productions en mede mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij, T-Mobile en Garmin.

Bron: Talpa Network/AD/BM
Foto: William Rutten/Talpa

Bericht delen