De cast van Scrooge Live is bekend
zaterdag 7 november 2020

De cast van Scrooge Live is bekend

MAX presenteert op 20 december een bijzonder televisiespektakel: Scrooge Live. Een mix van bekende zangers en acteurs brengt live het iconische kerstverhaal over Ebenezer Scrooge tot leven, zoals beschreven in A Christmas Carol van Charles Dickens.

Onder anderen Remco Veldhuis, Richard Kemper, Plien van Bennekom en Simone Kleinsma zijn te zien in het programma. Met de live-uitzending vanuit Dordrecht wordt, in samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp, aandacht voor kinderarmoede in Nederland gevraagd.

Ebenezer Scrooge is een aartsgierigaard die armen en zieken veracht. In Scrooge Live, dat eruitziet als een muzikale speelfilm, wordt het verhaal door Remco Veldhuis en Richard Kemper – ook bekend als het cabaretduo Veldhuis & Kemper – op geheel eigen wijze hertaald. Richard Kemper vertolkt de rol van Scrooge, Remco Veldhuis is de verteller. Ridder van Kooten zal de rol van jonge Scrooge op zich nemen.

Anouk Maas is te zien als Belle, Kasper van Kooten als Bob Cratchit, Jasmine Sendar als de vrouw van Bob, Jamai Loman als Fred Holywell, Plien van Bennekom als geest van het verleden, Simone Kleinsma als geest van het heden, Johnny Kraaijkamp jr. en Ron Brandsteder als illuster collectantenduo en Carrie ten Napel als verslaggever.

Ook voor de regie en muzikale begeleiding zijn bekende namen gestrikt. De regie is in handen van David Grifhorst en Eric van Tijn heeft de muzikale leiding over Scrooge Live. Eric is onder meer verantwoordelijk voor het koor, waar solisten Dwight Dissels en Leona Philippo deel van uitmaken.

Scrooge Live wordt geproduceerd door Mediawater in samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp en in opdracht van Omroep MAX. De uitzending vindt plaats op zondag 20 december om 20.20 uur bij MAX op NPO 1.

Bron: Omroep MAX/BM

Bericht delen