De Avondshow met Arjen Lubach uitgesloten van deelname Televizier-Ring
vrijdag 17 juni 2022

De Avondshow met Arjen Lubach uitgesloten van deelname Televizier-Ring

De Avondshow met Arjen Lubach, een van de grote kijkcijferhits van het afgelopen tv-seizoen, is uitgesloten voor deelname aan de verkiezing voor de Televizier-Ring. De producent had contact gezocht met de organisatie achter de verkiezing toen bleek dat De Avondshow niet bij de potentiële kanshebbers stond.

“We hebben geïnformeerd waarom men niet op De Avondshow kan stemmen”, aldus Pieter Klok van Human Factor. “We dachten namelijk dat ze De Avondshow per ongeluk waren vergeten. En toen kregen we het antwoord dat De Avondshow een spin-off zou zijn van Zondag met Lubach.”

Het VPRO-programma dat Lubach eerder maakte op de zondagavond won in 2017 de televisieprijs. Het winnende programma kan niet nogmaals kans maken op de Televizier-Ring.

De producent vindt dit een bizarre redenering. “Het programma heeft een nieuwe naam, nieuwe zender, nieuw tijdslot, nieuwe studio, nieuw decor, nieuwe onderdelen en alleen maar nieuwe rubrieken. De enige overeenkomst met Zondag met Lubach is dat Arjen grapjes maakt over nieuws.”

Klok noemt het uitsluiten van deelname “vooral erg jammer voor het hele team van De Avondshow én voor de kiezers die graag op onze show hadden willen stemmen bij deze publieksprijs. Maar gelukkig wordt onze trots op het programma er niet minder van.” De Avondshow werd in februari gelanceerd, kreeg lovende kritieken en trok vrijwel dagelijks tussen de anderhalf en twee miljoen kijkers.

Ook Vandaag Inside en RoddelPraat mogen niet meedoen
Eerder klaagden ook de makers van het programma Vandaag Inside dat zij niet in de race waren voor de ring. Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp vinden het raar dat zij zijn uitgesloten van deelname met hun nieuwe dagelijkse talkshow, waarin zij praten over voetbal en actualiteit.

Ook juicekanaal RoddelPraat is weer uitgesloten van deelname aan de jaarlijkse Televizier-Ring verkiezingen voor Online Videoserie. Televizier sloot RoddelPraat vorig jaar uit, omdat het groepen in de samenleving zou beledigen.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen