Dinsdag 16 januari 2018

Danny Menken naar Eleven Sports Network

De nieuwe, internationale mediagroep Eleven Sports Network heeft Danny Menken aangesteld als Group Managing Director. Menken gaat aan de slag bij ESN na een carrière in de sportmedia.

De afgelopen tien jaar werkte hij als Managing Director van Eurosport waar hij onder meer instond voor de Benelux, Tsjechië, Slowakije en Oekraïne. Hij droeg ook verantwoordelijkheden in Denemarken, Engeland en Ierland voordat hij de CEO werd van de Infostrada Sports Group, die hij wereldwijd bestuurde en voorbereidde op de verkoop die onlangs plaatsvond.

Eleven Sports Network maakt deel uit van The Channels Co. Ltd dat een netwerk wil lanceren in België, Polen, Singapore en Maleisië bij de start van het nieuwe voetbalseizoen. Het bedrijf wil zijn aanwezigheid ook uitbreiden naar andere landen. Menken zal instaan voor het management en de groei van het netwerk.

“Onze strategie is ambitieus en we zijn blij dat Menken aan het roer zal staan”, vertelt Andre Tegner, Director Strategy and Investment Eleven Sports Network. Hij voegt toe: “We hebben al flink wat expertise op internationaal en lokaal niveau, en Menken weet hoe hij een snelle expansie en groei kan realiseren, want hij heeft al diverse succesrijke initiatieven op zijn naam staan, zoals de lokalisatie van diverse kanalen. Hij was een voor de hand liggende keuze om ons team aan te vullen.”

Het sportnetwerk Eleven Sports Network is opgericht in 2015 en spitst zich toe op internationaal en lokaal sport- en lifestyle-entertainment. Aanvankelijk worden er negen kanalen gelanceerd in vier binnenlandse markten, waarbij elk land jaarlijks bedeeld wordt met meer dan 2.000 uur livebeelden van grote sportevenementen, naast nieuws, uitgebreide analyses, digitale inhoud en lokale programma’s.

Bron: Eleven Sports Network

Bericht delen