Danny Ghosen reist af naar Beiroet
vrijdag 14 augustus 2020

Danny Ghosen reist af naar Beiroet

Danny Ghosen keert terug naar zijn geboorteland voor een actueel vervolg op de serie De Slag om Libanon na de verwoestende explosie in de haven van Beiroet. Het verslag is maandag 31 augustus om 22.15 te zien bij de NTR op NPO 2.

Begin deze maand, op 4 augustus, is Libanon opgeschrikt door een enorme explosie in de haven van Beiroet, die een groot deel van de stad in puin legt. Vele mensen komen hierbij om, de ziekenhuizen kunnen de toestroom van gewonden niet aan, honderdduizenden inwoners zijn in één klap dakloos.

De situatie in Libanon is al jaren gespannen. Politiek en financieel staat het land er zwak voor. Vorig jaar sloeg de vlam in de pan, en gingen mensen massaal de straat op om hun stem te laten horen. Ze hadden genoeg van de corruptie, wetteloosheid, armoede en intimidatie. Sinds dit voorjaar wordt het land, net als de rest van de wereld, stevig geraakt door de coronacrisis. Nu komt daar deze ramp bovenop.

Danny Ghosen, die zelf tot z’n 15e in Beiroet woonde, praat met inwoners over de impact van de verwoesting die heeft plaatsgevonden in de stad. Hoeveel kunnen de mensen in Libanon nog aan? Is er enig uitzicht op hoop?

Bron: NTR/BM

Bericht delen