Dinsdag 16 januari 2018

DanceTrippin via ASTRA 23.5 Oost van start

Muziekzender DanceTrippin is 24 uur per dag te bekijken via de ASTRA-satelliet op 23.5 graden Oost. DanceTrippin zendt voorlopig ongecodeerd uit en gebruikt de distributie via ASTRA 23.5 Oost om haar bereik onder satelliet- en kabelkijkers in Europa te vergroten. DanceTrippin heeft overeenkomsten met diverse Europese kabelmaatschappijen.

Daarnaast is de zender beschikbaar voor de meer dan drie miljoen satelliethuishoudens die programma’s via ASTRA 23.5 Oost ontvangen. In Nederland wordt deze positie gebruikt door televisie-aanbieder CanalDigitaal, dus ook hun abonnees kunnen op DanceTrippin afstemmen (12.168 MHz Vertikaal, kanaalnummer 92).

DanceTrippin beschikt over honderden uren materiraal, waaronder live opnamen van dj’s vanuit de beste clubs ter wereld.  De zender lanceerde een aantal jaar geleden de website www.dancetrippin.tv, die inmiddels rond de zes miljoen unieke bezoekers per jaar krijgt.

Will Johnston, oprichter DanceTrippin: “We hebben altijd geloofd in de behoefte aan een specifieke dancezender. We willen met DanceTrippin een breed podium bieden aan artiesten, nieuwe releases en evenementen. We richten ons daarbij niet alleen op de ’gevestigde orde’ maar juist ook op nieuw DJ-talent. De distributie via ASTRA 23.5 Oost stelt ons in staat ons bereik nog verder uit te breiden.”

Bill Wijdeveld, managing director ASTRA Benelux: “Wij zijn zeer blij met de komst van DanceTrippin op ASTRA 23.5 Oost. Dance is per definitie een grensoverschrijdend fenomeen en onze satellietvloot is bij uitstek geschikt om een zo groot mogelijk Europees publiek te bereiken, zowel Direct-To-Home als via de kabel. Wij zien uit naar een succesvolle samenwerking.”

Bron: ASTRA/Broadcast Magazine

Bericht delen