Dance as One vanaf 27 oktober bij SBS6
dinsdag 4 september 2018

Dance as One vanaf 27 oktober bij SBS6

Vanaf 27 oktober opent de zaterdagavond op SBS6 met de danswedstrijd Dance as One. In coproductie met VTM gaat SBS6 op zoek naar de allerbeste dansgroep van Nederland en België, in een van de moeilijkste disciplines die er is, maar een van de leukste om naar te kijken: synchroon dansen.

Dansexpert Jan Kooijman verbindt zich als een van de drie juryleden aan het programma. Hij neemt plaats in de jury naast Timor Steffens en de Vlaamse Laurien Decibel. In Dance as One strijden in totaal twintig dance crews van het hoogste niveau uit Nederland en België tegen elkaar. De dansers zijn afkomstig uit alle disciplines van de dans: van hiphop tot klassiek en van modern tot latin.

Het doel bij elk optreden is altijd hetzelfde: zo synchroon mogelijk dansen. Elke fout is voor iedereen direct zichtbaar en doet af aan het effect. Er is zelfs een super slowmotion camera die de jury kan raadplegen en die elke oneffenheid in het synchroon dansen genadeloos aan het licht brengt… maar ook alle bewegingen die wél perfect synchroon zijn.

Alles draait om perfect teamwork en perfecte timing – en om trainen, trainen en nog eens trainen. Want alleen dan is het effect van exact gelijk dansen optimaal. Een loodzware opgave dus. Hoe snel krijgen de crews de act synchroon? Welke dansgroep is in staat om gedurende het hele seizoen perfect synchroon te dansen, en gaat er vandoor met de titel – en een geldprijs van 50.000 euro?

Dance as One wordt geproduceerd door Talpa Producties en Nicolette van Dam en Niels Destadsbader zijn de presentatoren. Uitzending: SBS6, vanaf 27 oktober, wekelijks om 20.00 uur.

Bron: Talpa TV/BM

Bericht delen