Woensdag 17 januari 2018

Dagelijkse documentaire bij NPO 2 in 2018

De NPO vraagt zich af of het geluid van de straat wel voldoende is vertegenwoordigd in de programma’s. Onder leiding van NPO 2-netmanager Gijs van Beuzekom wordt actie ondernomen. Dat meldt hij in Villamedia.

“We hebben van sommige programma’s, zoals De Stelling van Nederland, gezegd dat die ook buiten verkiezingstijd kunnen worden gemaakt. En we moeten doorgaan op de weg die we met mooie programma’s als Schuldig zijn ingeslagen. We zijn nu bezig met een dagelijkse documentaire waarin we laten zien hoe Nederlanders met elkaar samenleven. Die willen we in 2018 op de buis hebben.”

Het programma gaat geenszins lijken op Utopia, het dagelijkse Talpa-programma op SBS 6. Van Beuzekom: “Ik ben erg van de échte televisie waarin niets is gescript. Het idee is een dagelijkse docuserie van 25 minuten op NPO 2 om half 8. Daarin laten we zien hoe Nederlanders samenleven. Hoe het er in dorpen aan toe gaat, in wijken en steden. Hoe Nederlanders en mensen van niet-Nederlandse afkomst samenleven, hoe religies zich tot elkaar verhouden. Ik kan me ook voorstellen dat het programma door meerdere omroepen wordt gemaakt, dat iedere omroep een bepaalde plek covert. Ik ben er erg enthousiast over en de omroepen gelukkig ook. Wat we de afgelopen maanden hebben geleerd, is dat er iets structureels is ontstaan als het gaat om journalistiek bij de NPO en daar ben ik ontzettend blij mee.”

Bron: Villamedia/BM

Bericht delen